Tilstandsrapport og energimærke

​Hos Arkitektfirmaet Ole Kjølhede stiller vi en professionel byggesagkyndig til rådighed til at hjælpe med bl.a. tilstandsrapport og energimærke.

Byggesagkyndig hjælper med tilstandsrapport, energimærke og elrapporter

​Har du behov for at få lavet tilstandsrapport eller udarbejdet et energimærke? Det er lovpligtigt at få udarbejdet et energimærke, når du sælger din ejendom. En tilstandsrapport og en elrapport er derimod et tilbud til dig som køber, så begge parter kender til eventuelle mangler ved huset og deres konsekvenser.

Vi hjælper med bl.a. tilstandsrapporter i Vanløse, København og omegn

​Hos Arkitektfirmaet Ole Kjølhede stiller vi en professionel byggesagkyndig til rådighed til at hjælpe med bl.a. tilstandsrapport og energimærke. Vi holder til i Vanløse, hvor vi har mange kunder fra København og hele Nordsjælland.

Tilstandsrapport og energimærke sikrer køber og sælger

En tilstandsrapport er sammen med elrapporten grundlag for den ejerskifteforsikring, der fritager sælger for det 10-årige ejeransvar – og som sikrer køber, at der er forsikringsdækning for skjulte skader på huset.

​Et energimærke klassificerer ejendommen fra A til G og indeholder forslag til eventuelle energibesparelser. Energimærket er lovpligtigt ved salg af ejendommen og skal foreligge, inden du sætter ejendommen til salg.

​Tilstandsrapport og energimærke udarbejdes af en byggesagkyndig i henhold til huseftersyns- og energimærkningsordningerne.

Vi arbejder uafhængigt af ejerskifteforsikringsselskaberne

Vi er uafhængige af ejerskifteforsikringsselskaberne og udarbejder vores rapporter personligt. Vi giver os desuden altid god tid til dialogen med kunden. Det kan virke indviklet at skulle bestille en rapport hos en byggesagkyndig, men vi lover dig, at det ikke er sværere end at bestille flyttemændene.​

boligejer.dk kan du læse mere om din ejendom samt salg og køb.

Du kan bruge byggeteknisk rådgivning ved byggeri og køb

Vi kan tilbyde bygherrerådgivning i forbindelse med hovedentreprise og totalentreprise (nøglefærdigt hus). En rådgivende arkitekt kan varetage mange opgaver i forbindelse med byggeri og køb af bolig. Det kan for eksempel være opgaver som at udføre tilsyn, afholde byggemøder samt styre økonomien og håndværkerne alt afhængig af, hvilken entrepriseform der er tale om.

En rådgivende arkitekt er et effektivt bindeled mellem håndværkere, myndighederne og dig som bygherre. Det seneste bygningsreglement BR 18 er meget proceduretungt, og de fleste kommuner anbefaler, at man allierer sig med en rådgiver, hvis man skal ansøge om en byggetilladelse. Her tilbyder de praktiserende arkitekter et såkaldt myndighedsprojekt, som omfatter udarbejdelse af relevante bygningstegninger med videre og sagsbehandling på bygogmiljoe.dk.

Ved køb og salg af hus udarbejder vi hos Arkitektfirmaet Ole Kjølhede ApS energimærke og tilstandsrapport, og vi tilbyder også en købergennemgang af det nye hus sammen med en byggesagkyndig. På den måde kan du være tryg ved, at der ikke kommer til at være nogen store og skjulte udgifter forbundet med dit nye hus, og du kan være tryg ved dit køb.

​​Det kan især være en særlig stor fordel for førstegangskøbere, der aldrig før har prøvet at købe hus, og som måske ikke forstår, hvor store eller små skaderne i en tilstandsrapport er, hvordan de kan udbedres, og hvad en udbedring kan komme til at koste. Med vores køberrådgivning får du et godt overblik over eventuelle indsatsområder samt et tidsperspektiv for hvornår en eventuel udbedring bør ske.

Projektering

Tips når du skal sælge eller købe hus

Læs også her, hvis du vil forberede energimærkningen og huseftersynet bedst muligt.

Bestilling og priser for tilstandsrapporter og energimærker

Herunder kan du se priser inkl. bestilling og udarbejdelse:

  • Energimærke, tilstandsrapport og elrapport – kr. 8.950,00 inkl. moms, myndighedsgebyrer og kørsel
  • Tilstandsrapport og elrapport – kr. 6.400,00 inkl. moms, myndighedsgebyrer og kørsel

​Bestilt enkeltvis gælder følgende priser:

  • ​Tilstandsrapport og energimærke – kr. 4.950,- pr. rapport inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyrer
  • El-rapport – fra kr. 2.100,- inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyr

Priserne gælder enfamiliehuse under 250 m2. For enfamiliehuse over 250 m2 udarbejdes individuelle tilbud baseret på ejendommens data.

Ovennævnte priser gælder ikke for flerfamilieejendomme, ideelle anparter og ejerlejligheder med fælles vedligeholdelse. Her udarbejder vi tilbud baseret på ejendommens data.

For sommerhuse under 90 m2 er prisen kr. 3.950,- for tilstandsrapport og kr. 1.800,- for el-rapport. Der udarbejdes ikke energimærke for sommerhuse.​

En sælgergennemgang koster 3.350,00 kr. inkl. moms og kørsel for halvanden times byggeteknisk gennemgang af en/tofamilieejendom på under 300 m2.

Et energimærke har en meget lang gyldighedsperiode, der er op til 10 år. En tilstandsrapport er kun gældende i 6 måneder. En genbesigtigelse inden for 6 måneder efter udløb af den første rapport koster kr. 3.750,- inkl. moms, kørsel og myndighedsgebyr. Du må gerne udsætte udarbejdelsen af tilstandsrapporten, til der kommer en seriøs køber.​

Kontakt os og få rådgivning af en beskikket bygningssagkyndig

Har du brug for at få kompetent rådgivning af en beskikket bygningssagkyndig, så er du altid meget velkommen til at kontakte vores firma for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Vi tilbyder rådgivning og vejledning af en bygningssagkyndig og energikonsulent samt udarbejdelse af energimærke og tilstandsrapport til en rimelig pris.

Kontakt os allerede i dag på telefon (+45) 21 49 76 67 | (+45) 40 49 14 36 eller mail arkitekt@olekjoelhede.dk. Du kan også udfylde vores kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Sælgergennemgang

Vi udleverer ikke tilstandsrapportkladden, men tilbyder en sælgergennemgang, hvis du vil forberede dit hussalg i god tid. En sælgergennemgang er en byggeteknisk gennemgang af huset bl.a. med henblik på, hvilke skader det eventuelt vil kunne betale sig at udbedre, inden man får udarbejdet huseftersyn. Man vil også kunne få en idé om husets kvaliteter og potentiale ved en sælgergennemgang.​

Snevejr?

En tilstandsrapport er ikke meget værd, hvis tag og fundament ikke kan besigtiges pga. snedække. Det vil i den situation altid være nødvendigt med en ekstra besigtigelse, så forbeholdet i tilstandsrapporten kan fjernes ved en revision. Vi tilbyder altid, at besigtigelsen kan flyttes til en anden dag med mere egnet vejr.

Arkitekt i København og Vanløse